Συμπαντική δικαιοσύνη!!!!!!!

Ο Θεός..Το άγνωστο σύμπαν..Η ενέργεια του σε κάθε πράξη,λέξη,συμβάν...Οι γεμάτο παρωπίδες εξηγήσεις..Το γιατί,το διότι,φιλτραρισμένο από πατροπαράδοτες, λάθος,πολλές φορές εξηγήσεις!Ετσι μάθαμε..έτσι μας έμαθαν.. έτσι μας δασκάλεψαν...!
  Ο άνθρωπος,νουθετημένος άρτια από μικρό παιδί,έχει μάθει καλά το ποίημα!Ο Θεός το έκανε για τιμωρία,ο Θεός θα σε τιμωρίσει,ο Θεός βλέπει και θα πληρώσεις..!Και άλλα τόσα!!!!!!!!Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!Βάζουμε στον Θεό,στον υπέροχα μοναδικό Δίκαιο,ανθρώπινα μικρόψυχα συναισθήματα!Τον χρησιμοποιούμε γιά να καλύψουμε την φτωχική μας άγνοια και αλαζονία,την μικροπρεπή φτήνια μας,για να καλύψουμε με φανφάρες και δήθεν τυμπανοκρουσίες, την αλήθεια!Ότι εμείς φταίμε! Ότι  εμείς απλά κατανοούμε λάθος τη Θεική,Συμπαντική Δικαιοσύνη!!!!
        Έκανες κάτι άσχημο?Θα πάθεις κάποια στιγμή της ζωής το ίδιο!Είπες ψέματα?Θα σου πούνε ψέματα!Αδίκησες?Θα αδικηθείς!Πόνεσες,πλήγωσες τη ψυχή κάποιου ,θα πονέσεις και θα πληγωθείς!Ήθελες κάτι ολόψυχα,γεμάτος μεγαλοψυχία ο Θεός στο πρόσφερε..Δεν το εκτίμησες?Θα το χάσεις!Ο Θεός,αφήνει στον άνθρωπο ,από την αρχή του χρόνου,την απόλυτη ανεξαρτησία κινήσεων!Το απόλυτο δικαίωμα να είναι κύριος των πράξεων του!Συνάμα όμως,τον βοηθάει μέσω βιωματικής εμπειρίας,να νιώσει το αντίκτυπο των πράξεων του!Ξέρει καλά,αφού Εκείνος μας έπλασε! ότι μόνο αν ζήσουμε το λάθος,θα το εμπεδώσουμε!Θα το κατανοήσουμε!Αλλά ταυτόχρονα,ως απόλυτα Δίκαιος! μας δίνει το δικαίωμα να δράσουμε,να αντιδράσουμε ή να συνεχίσουμε το λάθος!
      Καημένος ανθρωπάκος ,ο κάθε άνθρωπος,που γεμάτος υπεροψία,νομίζει ότι κάθε τι που κάνει,περνά και χάνεται!Λάθος!Μεγάλο λάθος!Στη κάψουλα του χρόνου,αφού δεν υπάρχει χρόνος! ,τίποτα δεν χάνεται,δε σβήνεται!Όλα,κάθε λέξη,κάθε πράξη,κάθε σκέψη,αιωρείται αέναα στο σύμπαν!Όλα έχουν την αιώνια μνήμη τους!Και όλα επιστρέφουν,σαν μπούμεραγκ στον κατασκευαστή,ιδρυτή του!Είτε είναι καλό,είτε κακό!Δίκαιο ή άδικο!Σωστό ή λάθος!Αυτή είναι η συμπαντική δικαιοσύνη!ΟΧΙ ένας τιμωρός Θεός!Αλλά έτσι μάθαμε!Γιά όλα να μας φταίει ο Θεός!
   Είναι κρίμα και άδικο!ΣΤΟΝ τέλειο,να δίνουμε ατέλειες!ΣΤΟΝ σωστο,λάθος!Σε μας ,συγχωροχάρτια και κούφιες εξηγήσεις!Σε μας ,άφεση αμαρτιών!Χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ο Θεός ,Εκείνος που θα μας συγχωρέσει!Είμαστε εμείς!Μόνο εσύ μπορείς να συγχωρέσεις,να βοηθήσεις,να αγαπήσεις τον εαυτό σου!
  Και μόνο τότε ο Θεός ,σαν τέλειος πατέρας,θα χαμογελάσει και θα σου φανερώσει με την υπέρτατη γαλήνη και γνώση ,ότι ..επιτέλους γνωρίζεις εσένα!Οτι επιτέλους έμαθες το μυστικό!Οτι δεν υπάρχουν μυστικά!Ότι δεν υπάρχουν εμπόδια..λάθη ή σωστά!Υπάρχει η γνώση του εγώ,χωρίς εγωισμό,εγωμανία ή ναρκισισμό!Ότι έμαθες να αγαπάς εσένα,για να μπορέσεις επιτέλους να αγαπήσεις τους άλλους!Είτε ονομάζεται Θεός ,είτε άνθρωπος!